Schaafsma, Keurslager

Slagerij sinds 1927

Het unieke aan het pand Torenstraat 53 is dat het al vanaf 1927 in gebruik is als slagerij. Het was Dirk-Hendrik Doeksen die in 1927 de slagerij is begonnen.
In 1933 verkocht hij het aan Slager van der Wal. Een jaar later werd de slagerij overgenomen door slager Jacob Smit, die na bijna 40 jaar de slagerij verkocht aan Jan Adema.

En toen…….
In januari 1991 namen Anne en Christa Schaafsma de slagerij over van Jan Adema, hier startten zij samen met 2 man personeel, om uit te groeien tot een ambachtelijk slagerij. Anne Schaafsma heeft al een tijdje zijn papieren van de slagersvakschool en heeft bij verschillende slagerijen gewerkt en daar veel kennis opgedaan.

In 1992 werd de winkel verbouwd en een kleine 10 jaar later werd het tijd voor een complete verbouwing. Van het kleinste tegeltje tot de grote koelcel, alles werd vernieuwd om weer minstens 15 jaar verder te kunnen.

Verbouwen, verbouwen en verbouwen

Frank Schaafsma, de zoon van Anne en Christa werd ouder en hielp op de zaterdagen mee met schoonmaken. Later zag hij zijn liefde in het slagersvak door Jan Adema te helpen in de worstmakerij. Hij besloot de slagersvakschool te gaan doen.

1 januari 2015 was een extra feestelijke dag! Naast het 25-jarig jubileum van Anne en Christa werd er een nieuwe VOF opgesteld samen met Frank en Nelisa Schaafsma. Langzamerhand doen Anne en Christa een stapje terug in het bedrijf en dragen het over aan Frank en Nelisa.

In februari 2016 heeft er weer een grote verbouwing plaats gevonden, de winkel werd weer helemaal verbouwd, alles werd vernieuwd, de koelcel ging naar de andere kant, zodat er ruimte kwam voor een eigen-open keuken. Tijdens deze verbouwing ging de winkel niet dicht, er stond een verkoopwagen voor de winkel waaruit ze een beperkt assortiment verkochten. Op 5 maart 2016 was er een feestelijke opening, er is een nieuwe style gecreëerd  in de winkel: een combinatie van nieuw met oud. Wij verwelkomen u graag met ons hele team in onze winkel!

Vlees van eigen bodem

Vanaf dag 1 dat Anne en Christa de slagerij openden, staat het woord ambacht hoog in het vaandel. Het zelf slachten van de eilander runderen en lammeren wordt vakkundig en zorgvuldig gedaan door Anne en Bart Zeeders in de werkplaats. In Nederland zijn er nog maar honderd zelf slachtende slagers die deze unieke vaardigheden beheersen. Dit prachtige ambacht mag nooit verloren gaan. Het mooiste van zelf slachten is dat het hele proces, van de periode van opgroeien en grazen op ons mooie eiland tot de specialiteiten en worsten die gemaakt worden van de runderen en lammeren, volledig in eigen beheer is.

Schaafsma, Keurslager

Torenstraat 53
8881BH West-Terschelling
0562442332
0562443626

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten